Music Clips. Επιλέξτε:

  Tsifteteli      Cocktail      Out of the Blue      Angelica      Caravan      One the Rocks

  Βαλς για το Cinema     Περίληψη Νο 4 (Πέστο με μια κιθάρα)     Περίληψη Νο 8 (Πέστο με μια κιθάρα)

 

 
     
 
 

  Δημοσιευμένες Κριτικές

...στο Ελληνικό και Ξένο Τύπο.

 

Chris Kilvington - G.F. of America (περιοδ. Soundboard):
Eight summaries
"Όμορφες, περιεκτικές, ατμοσφαιρικές μικρογραφίες".
Cocktail
"Πρόκειται να γίνει ένα μεγάλο κομμάτι "εκτός προγράμματος" για να κλείνει όμορφα η συναυλία. "
Τσιφτετέλι για την Έλενα
"Ένα εκθαμβωτικό έργο"

James Reid
(περιοδ. Classical Guitar):
Eight Summaries
"Σύντομα εκφραστικά κομμάτια"
Cocktail
"Ένα εντυπωσιακό κομμάτι με εικόνες ανατολίτικου χορού"
Τσιφτετέλι για την Έλενα
"Αυτοσχεδιαστική ατμόσφαιρα που θυμίζει έργα του Roland Dyens. Για μένα τα πιο ενδιαφέροντα έργα ήταν τα ελληνικά."

Peat O' Neil (Washington post):
Hamam Rock
"Μια ζωντανή σύνθεση που ενώνει ήχους rock n' roll με τουρκικά θέματα δημιούργησε ο Ευάγγελος Μπουντούνης για την Παπανδρέου, σύνθεση που κυριάρχησε στη συναυλία."

Luis Enrique Julia (εφημ. El Nuevo Dia):
Pink Variations
"Το πιο ενδιαφέρον έργο της βραδιάς ήταν του συνθέτη Ευάγγελου Μπουντούνη, ο οποίος ανήκει στην εξαιρετική φουρνιά των κιθαριστών του Εθνικού Ωδείου της Ελλάδας. Η Έλενα Παπανδρέου είναι καρπός της διδασκαλίας του. "
"Το "Pink Variations" είναι ένα εκπληκτικό και διασκεδαστικό κομμάτι που μας ταξίδεψε στα Blues, στο Rock, στο Rag, για να κορυφωθεί σε μια φανταστική παραλλαγή με τίτλο "Pink Floyd". "

Paul Fowles
(περιοδ. Classical Guitar):
"Ο Ευάγγελος Μπουντούνης είναι ένας πολύ παραγωγικός συνθέτης-ερμηνευτής του οποίου το ταλέντο δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί εκτός της πατρίδας του...
Πολλά από τα κομμάτια που μου στέλνουν μένουν στο ράφι αλλά αυτό είναι μια εξαίρεση ("Out of the Blue") που έχω ήδη μελετήσει για δική μου ευχαρίστηση... Αν ένα κομμάτι θα σπρώξει τον Βαγ. Μπουντούνη σε διεθνή καριέρα στοιχηματίζω ότι θα είναι το "Out of the Blue" παρ' όλα τα 23 μέτρα του."

Paul Fowles:
(περιοδ. Classical Guitar)
Eight Colour Suites
"Μια μεγάλη συλλογή από μινιατούρες - από έναν Έλληνα κιθαριστή - συνθέτη του οποίου η μεγάλη παραγωγή έχει τραβήξει την προσοχή μας...
Αν κοιτάξουμε το κάθε κομμάτι προσεκτικά ανακαλύπτουμε ένα πολύ αξιόλογο υλικό. Ακόμα και όταν γράφει συνηθισμένο μαθητικό ρεπερτόριο ο Μπουντούνης δείχνει μια εντυπωσιακή κυριαρχία πάνω στις δυνατότητες της κιθάρας... Το αποτέλεσμα είναι ένα κομμάτι αληθινής μουσικής... Ο Μπουντούνης εξερευνά όλα τα είδη από το Μπαρόκ μέχρι τα σύγχρονα... Ποιοτικό Ρεπερτόριο από κάποιον που γνωρίζει πολύ καλά την κιθάρα του! "

Steve Marsh
(περιοδ. Classical Guitar):
Cocktail
"To "Cocktail" είναι ένα κομμάτι που ψυχαγωγεί τόσο τον εκτελεστή όσο και τον ακροατή... Έχει συναρπαστικούς ρυθμούς... Ένα πολύ ενδιαφέρον έργο πολύ καλά γραμμένο που αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσετε. "

Paul Fowles
(περιοδ. Classical Guitar):
Cocktail
"Ασυνήθιστο και διασκεδαστικό κομμάτι για φτασμένους εκτελεστές που αναζητούν κάτι διαφορετικό... Ακόμα και ο πιο ικανός κιθαριστής θα πρέπει να αφιερώσει αρκετό χρόνο στη μελέτη αυτού του εντυπωσιακού έργου. Το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο."

Paul Fowles
(περιοδ. Classical Guitar):
Eight Summaries
"Από όλες τις εκδόσεις του Βαγγέλη Μπουντούνη που παρουσίασα τους τελευταίους μήνες αυτή θα έλεγα πως είναι η καλύτερη... Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό, υπόδειγμα πρακτικής και καθαρά κιθαριστικής γραφής... Μετά από ένα πνευματώδες Agitato και ένα ονειρικό Lento η διαδικασία ολοκληρώνεται με ένα σύντομο και διασκεδαστικό Presto το οποίο, όπως λέει και ο τίτλος -περιλήψεις- συνοψίζει όλα τα προηγούμενα... Μια ευφυής και πρωτότυπη συλλογή σύγχρονων έργων τα οποία οι προχωρημένοι σπουδαστές πρέπει γρήγορα να ανακαλύψουν."

Paul Fowles
(περιοδ. Classical Guitar):
Eight Summaries
"Κομμάτια συχνά ανήσυχα που μόλις κάποια ιδέα έχει καθιερωθεί ψάχνουν για μια καινούργια... που απαιτούν υψηλές τεχνικές αλλά και μεγάλη φαντασία."

Raymond Buriey
(περιοδ. Classical Guitar):
STRETCHINGS
"Περιεχόμενο πολύ πρωτότυπο με ανοίγματα δακτύλων πάνω σε κάθε χορδή ξεχωριστά... βιβλίο χρήσιμο σε σπουδαστές μέσου επιπέδου που δεν έχουν ακόμα κάνει παρόμοιες ασκήσεις."

Paul Fowles
(περιοδ. Classical Guitar):
RECITAL No 7.8
"Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Σπουδή του Αμάραντου Αμαραντίδη με πλούσιες χρωματιστές αρμονίες εμπνευσμένες από τα έργα του Ν. Rota που εφαρμόζονται με επιτυχία στην περιορισμένη έκταση της ταστιέρας. Ο Μπουντούνης είναι ένας πολύ ικανός κιθαριστής και αυτό μαρτυρά η λεπτομερής και πρακτική δακτυλοθεσία που παρουσιάζει ... Συλλογή πολύ αξιοπρεπής στο σύνολο της."

Paul Fowles (περιοδ. Classical Guitar):
Τσιφτετέλι για την Έλενα
"Νότες "Stacato", χτυπήματα στην κιθάρα και στις χορδές πραγματικοί καταρράκτες από νότες. Το "Τσιφτετέλι" είναι ένα εκθαμβωτικό έργο."

 

 

 
     

 

 

 

 

σχεδιασμός, φιλοξενία: Hyper Center
(c) Evangelos Boudounis