Music Clips. Επιλέξτε:

  Out of the blue (Πέστο με μια κιθάρα)     On the Rocks (Πέστο με μια κιθάρα)     Περίληψη Νο 6 (Πέστο με μια κιθάρα)

 

 
     
 
 

  ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δημοσιευμένες κριτικές στον Ελληνικό και Ξένο Τύπο. Τι είπαν σημαίνουσες προσωπικότητες για τον Ευάγγελο Μπουντούνη

 

Ελευθεροτυπία - Γιώργος Παπαδάκης (03/09/2008)
Η μουσική είναι μία: Η καλή
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗΣ: 100 ΚΙΘΑΡΕΣ Historia de un amor ΠΑΡΑΓΩΓΗ: LYRA

Ευτυχώς υπάρχουν σπουδαίοι καλλιτέχνες που καταφέρνουν να διαπερνούν τα συρματοπλέγματα του δισκογραφικού μεσαίωνα και να παρουσιάζουν ωραίες και καλές εργασίες. Ένας από αυτούς και ο Βαγγέλης Μπουντούνης, με το παράτολμο (εκ των δυσκολιών που έπονται) εγχείρημά του να δημιουργήσει ένα ογκώδες συγκρότημα από κιθαριστές το οποίο όχι μόνο να ακούγεται καθαρά, αλλά και να μπορεί να διατυπώνει ερμηνευτικές προτάσεις σε έργα ενός ευρύτατου ρεπερτορίου ... [
περισσότερα]

Andres Segovia, Γρανάδα (12/9/1970)
"Πιστεύω ότι ο Βαγγέλης Μπουντούνης έχει μια τεχνική ωριμότητα η οποία στο κοντινό μέλλον θα δώσει τους καρπούς της στην κιθαριστική του σταδιοδρομία."

Ελευθεροτυπία - Γιώργος Παπαδάκης (26/10/2005)
"Οι δυο κιθάρες (Β.Μ., Μάρω Ραζή) επιφυλάσσουν εκπλήξεις ερμηνευτικές που αποτελούν πάντοτε την ουσία σε κάθε εκτέλεση."

Η Εποχή - Αντ. Μποσκοΐτης (23/10/2005)
"Μετά από μια τέτοια ακρόαση νιώθεις πραγματικά πιο πλήρης."

Δίφωνο - Νίκος Μωραΐτης (Απρίλιος 1999)
"Η κιθάρα στα χέρια του Β. Μπουντούνη ήταν μια ολόκληρη ορχήστρα."

Ελευθεροτυπία - Λάμπρος Λιάβας (14/4/1999)
"Ο ήχος του κιθαριστικού Ντουέτου είναι δεμένος ομοιογενώς με ζεστά ηχοχρώματα και προσεγμένη δυναμική. Ένα αποτέλεσμα καλοδουλεμένο και απόλυτα αξιοπρεπές."

Δίφωνο - Γιώργος Μονεμβασίτης (1998)
"Όσοι πιστοί της τέχνης του προσήλθαν κατέστησαν αυτήκοοι μάρτυρες μιας απολαυστικής μουσικής γιορτής."

Δίφωνο - Βασίλης Αγγελικόπουλος (Απρίλιος 1996)
"Δυο λυρικές κιθάρες (Β.Μ., Μάρω Ραζή) συνομιλούν με τρυφερότητα που συχνά φθάνει ως τη συγκίνηση."

Ελευθεροτυπία - Γιώργος Μονεμβασίτης (26/2/1993)
"Ο Βαγγέλης Μπουντούνης βοήθησε με την κιθάρα του το στέριωμα μιας πραγματικής μουσικής ερμηνείας με παραδειγματική άνεση."

Μεσημβρινή - Στέφανος Βασιλειάδης (1985)
"Ο Βαγγέλης Μπουντούνης στέκεται σε παγκόσμιο επίπεδο δίπλα στους μεγάλους ερμηνευτές της κιθάρας. "

The Gazette - Eric McLean Montreal (26/2/1980)
"Δε μπορώ να θυμηθώ άλλον κιθαριστή που να μου έδωσε ένα τέτοιο αίσθημα ανακάλυψης από τον καιρό που ο Segovia ήταν στην κορυφή του. Έχει την πιο καθαρή τεχνική που έχω ποτέ μου ακούσει. "

Η Καθημερινή (8/3/1979)
"Ο Βαγγέλης Μπουντούνης μας απέδειξε το κύριο προσόν της τέχνης του: Μια διαβολική τεχνική για μια αγγελικά ισορροπημένη μουσική έκφραση. "

Η Καθημερινή - Καίτη Ρωμανού (8/3/1977)
"Μου φαίνεται μυστήριο πως υπάρχουν στην εποχή μας μουσικοί με τόση πνευματική και ψυχική ωριμότητα που να εκφράζονται με τέτοια διαύγεια και ισορροπία."

Feuilleton (22/11/1976)
"Εμφανιζόμενος για πρώτη φορά στη Γερμανία, αυτός ο τιμημένος με τρία πρώτα διεθνή βραβεία και μαθητής του μεγάλου A. Segovia, υπήρξε η αποκάλυψη το πρωί της Κυριακής στο Burgerpark. Το όνομά του δεν πρέπει να ξεχαστεί."

Estittirlap - S.I. (15/8/1975)
"... Η κιθάρα του Β. Μπουντούνη βρίσκεται στα χέρια ενός πραγματικού καλλιτέχνη. Το κοινό του Έστεργκομ της Ουγγαρίας είχε τη χαρά να έλθει σε επαφή με ένα θαυμάσιο μουσικό - ίσως έναν καινούργιο Σεγκόβια."

Η Καθημερινή - Καίτη Ρωμανού (1/6/1975)
"Ο κιθαριστής Β. Μπουντούνης είναι απόλυτα κύριος της τεχνικής κι έχει πλούσια και καλλιεργημένη φαντασία. Έχει συλλάβει με σαφήνεια κάθε ερμηνευτική λεπτομέρεια και απέδωσε έξοχα τη μαγευτική ατμόσφαιρα των πρελουδίων του Βίλα-Λόμπος."

Τα Νέα - Γιώργος Λεωτσάκος (23/3/1972)
"Από τις λίγες φωτεινές αχτίδες στη μουσική μας ζωή το τελευταίο ρεσιτάλ του Β. Μπουντούνη. Σ'όλα τα έργα φαινόταν να χρησιμοποιεί τους διάφορους τρόπους νύξης των χορδών με μια γοητεύουσα φαντασία, δίνοντας την εντύπωση πως είναι περισσότεροι απ' όσοι πράγματι είναι. Τους ανήγαγε σε πραγματικά ηχοχρώματα χρησιμοποιούμενα με λεπτότατο γούστο, όχι μόνο από περίοδο σε περίοδο, από φράση σε φράση, αλλά κάποτε από μοτίβο σε μοτίβο και από φθόγγο σε φθόγγο... "

Athens News - Φοίβος Ανωγειανάκης (19/5/1971)
"...Η ερμηνεία του Β. Μπουντούνη στο κοντσέρτο για κιθάρα του Καστελνουόβο-Τεντέσκο είχε τέτοια ωριμότητα ώστε θα μπορούσε να προκαλέσει την άμιλλα και φτασμένων ακόμα καλλιτεχνών. Το παίξιμό του είχε σίγουρη τεχνική, ωραία περάσματα στο διάλογο με την ορχήστρα και εντυπωσιακές ηχητικές αποχρώσεις. Μπράβο. "

La Revue du Liban - (5/3/1971)
"Δεν είχαμε ποτέ πιο πριν την ευκαιρία στη Βηρυτό ν'ακούσουμε ένα κιθαριστή του αναστήματος του Β. Μπουντούνη. Το κοινό γνώρισε έναν απαράμιλλο μουσικό με λαμπρό μέλλον."

L'Orient - Μ.Henri Mainguy (1/3/1971)
"Μια άπειρη ευαισθησία που θυμίζει Λαγκόγια, εναρμονισμένη με μια καθαρότητα ήχου χαρακτηριστική της τεχνικής του Σεγκόβια, δένεται στα "πιανίσσιμι" με την φθογγική αρτιότητα κάποιου αλλού μεγάλου, του Ναρκίσο Γιέπες.
Η άψογη τεχνική του κάνει τον Β. Μπουντούνη μια από τις πιο δυνατές ελπίδες στο χώρο της κλασσικής κιθάρας... "

Η Βραδυνή - Αλεξάνδρα Λαλαούνη (12/11/1970)
"Ο Ευάγγελος Μπουντούνης έπαιξε στον Παρνασσό προκαλώντας τον θαυμασμό για την άψογη τεχνική του, τον ωραίο και πολύχρωμο ήχο του και την ισορροπία αισθήματος και λογικής σε κάθε του ερμηνεία. "

Τα Νέα - Γιώργος Λεωτσάκος (7/11/1970)
"Η θαυμάσια καθαρότητα της τεχνικής του και της πραγματικά απολαυστικής του αρθρώσεως, μπαίνει στην υπηρεσία μιας βαθειάς και διόλου τρέχουσας μουσικής ευαισθησίας που εκφράζεται με όλη την ποίηση της ηλικίας του. Ευαισθησίας που σ'αυτήν θα πρέπει να χρωστά την διεισδυτικότητα και την οξυδέρκεια των ερμηνευτικών του θεωρήσεων..."

Τα Σημερινά - Αντ. Κ. Λάβδας (19/2/1970)
"Είναι η περίπτωσις ενός μελετητού της μουσικής, ο οποίος εισχωρεί πολύ περιεσκεμμένα στο περιεχόμενό της και που μεταδίδει στον ακροατή, με πολλή υποβολή όλη τη σοβαρότητα αυτής της στοχαστικής διεισδύσεως... "

Η Βραδυνή - Αλεξάνδρα Λαλαούνη (1/11/1968)
"Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα έμφυτο ταλέντο, για τη θεϊκή εκείνη φλόγα που ανάβει ξαφνικά μεσ' στην ψυχή ενός "εκλεκτού"..."

 

 

 
     

 

 

 

 

σχεδιασμός, φιλοξενία: Hyper Center
(c) Evangelos Boudounis